Tuesday, June 12, 2012

Nieuw op deze website: forum voor iedereen die met dementie te maken heeft

Foto: Martijn van Oorschot
Tijdens het schrijven van mijn boek kwam ik met vele mensen in contact, partners, kinderen, vrienden, verzorgenden van mensen met dementie. Iedereen wordt elke dag weer geconfronteerd met verdriet, problemen, onverwachte situaties door de dementie. Voor veel problemen vinden mensen steeds weer een oplossing om er toch mee om te gaan. Wat ik zelf mis, is een plek waar iedereen die met dementie te maken krijgt zijn verhaal kwijt kan, zijn ervaringen kan delen, rond kan kijken naar de ervaringen en oplossingen van anderen.


Wat mij raakt is de bereidheid van mensen die samenleven met een dementerende, om steeds weer te kijken naar de veranderende situatie, om vanuit aandacht te reageren op degene die dementerend is. Het vraagt heel veel geduld, zelfbeheersing en energie om dat vol te houden. Ik hoop dat het boek "Mijn partner wordt dement. Een praktische gids voor de verzorgende familie." steun biedt. Daarnaast richten we dit forum op, als plek om ongecensureerd met elkaar in gesprek te kunnen zijn. 

Dit forum is voor iedereen die dagelijks werkt of zorgt voor iemand met dementie. Elke dag worden miljoenen mensen geconfronteerd met gevolgen van dementie, die tot lastige situaties kan leiden. Toch vinden zoveel mensen dagelijks oplossingen en manieren om toch om te gaan met de dementie van hun geliefde, naaste, vriend, familie. Dit is een plek om die oplossingen en ervaringen te delen, en vragen te stellen. Wees welkom.


Om mee te praten en te kijken, kunt u zich eenmalig registreren en vervolgens inloggen met uw emailadres en zelfbedacht wachtwoord. Het inschrijven kost ongeveer 3 minuten. 1 comment:

  1. Een jaar geleden verscheen mijn boek Het is Zoals het Is over mijn vriendschap met een vriendin die Alzheimer heeft. Twee goede vrienden. Ieder met een eigen leven. Wat gebeurt er met de vriendschap als bij een van hen de ziekte van Alzheimer wordt vastgesteld? Het leven staat een ogenblik stil. De zekerheid van het samen beleefde verleden verdwijnt. Wat blijft er over? Wat komt ervoor in de plaats?

    Het boek is te bestellen bij www.boekscout.nl

    ReplyDelete