Saturday, October 20, 2012

Tips bij het naar buiten gaan


Tips bij het naar buiten gaan

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat ze dagelijks buiten komen, maar dementerende mensen blijven vaak steeds meer binnen. Terwijl de buitenlucht, het ervaren van het weer en indrukken van buitenaf juist goed zijn. 
  • U kunt eens meewandelen met een van de buren of een kennis die met een hond gaat wandelen. Dit kan uw partner extra motiveren om mee te gaan.
  • Als uw partner geen zin heeft of u niet begrijp als u wilt gaan, doet u dan uw eigen jas aan, geef de jas vast aan uw partner en zet de deur open. Zo wordt in elk geval duidelijk wat u precies bedoeld. Als u gaat wandelen, kan alles dat u tegenkomt voor uw partner interessant zijn, alsof hij het voor het eerst ziet. Neem alle tijd en ga rustig in op de dingen die zijn aandacht trekken.
  • Let op geluiden, geuren en beweging, dat zal uw partner extra opvallen. Dat kan vervelend voor uw partner zijn, zodat hij schrikt of onrustig wordt van harde geluiden. Maar het kan ook erg prettig zijn om naar kleurige bloemen en bomen te kijken, om een dier te aaien, om van de geuren te genieten.
  • Benoem het seizoen, en heb het over het weer. Uw partner kan dit buiten zien en ervaren en kan hier makkelijk over praten.
  • Door alle indrukken buiten kan uw partner sneller misstappen of struikelen

No comments:

Post a Comment